Thursday, July 29, 2010

Kakva e razlikata mezdu ABR i drugite razlicni metodi?!

  Bobat i mnogo drugi shodni metodi, rehabilitaciata protica s pomosta na dvizenia i upraznenia koito vliaat na mozoka i koito bi triabvalo da go infibiraat abnormalnite reflekski i obrasci i da oformiat prvilni reakcii.  Bobat e metod koito e svetovno poznat i ne sporim ce ima rezultati no za deca koito imat po goliami ogranicenia niama goliami rezultati nito pak vidim napredak.

ABR raboti na  strukturalni promeni na tialoto.  So ABR uprazneniata se ophvasta cialoto tialo , znaci glavata vrata trupa i krakata i racete.


Pri lica s cerebralna paraliza problemat ne e samo v dvizenieto na krainicite. Problemat e v cialoto  tialo  i v vsicki svrzaemi tkiva. 
Osnovnite casti  na tialoto kato vrata , trupa i abdomena imat po malak volumen, a tova  pridonasia  za slaba funkcia  na krainicite.

Zasto e tova taka?

Zamislete si edno kalbo  s certi v sirina I dalzina.  Kogato kalboto e s vazduh palna  certite ima hubava forma . kogato tova kalbo e cialoto svito  togava tezi certi se s nepravilna forma I te ste se  upletat I sviat.
Na sastia nacin e zasegnata strukturata na  tialoto pri licata s posebni potrebi.


ABR centar – sastestvuva vece 10 godini  i za tezi 10 godi toi se rasprostrani v cialia sviat.
Zasega takiva centrove ima v Belgia, Danska, Kanada, Singapur a grupi v Italia, Norveska, Holandia, Avstralia, SAD, AFRIKA, AVSTRALIA.
A edna malka grupa s deca zapocnaha i v MAKEDONIA. Usiliata na roditelite   da ovozmozat na decata si edna takava terapia dadoha rezultati.  Zatova v Dekemvri diode tim ot Belgikiat ABR centar I roditelite biaha obuceni I imaha uprazninia  kak da rabotiat s svoite deca. Roditelite sa zadovolni  I vece se vizdat podobrenia.
Povece informacii za ABR  mozete da namerite na www.abrbelgium.com  tuk mozete da vidite I snimki  ot niakoi pacienti. Sasto taka informacii moze da se nameriat I na www.blyum.com  kato I na  http://www.miraclekidz.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=9&Itemid=8

No comments:

Post a Comment